Shiitake folyékony kivonat 4x50ml

  • Gyártó:
  • Átlagos értékelés:
  • Hűségpontok: 300
Ár: 29.990 Ft

Termékfülek

Leírás

                                                

A Shiitake gombát leggyakrabban a legyengült immunfunkciók helyreállítására, rákos megbetegedések (pl. gyomor-, máj-, végbél- és tüdőrák, valamint leukémia) megelőzésére és kiegészítő kezelésére, valamint meghűlés, hörgőgyulladás, influenza és más vírusfertőzések megelőzésére, illetve kezelésére és a krónikusan magas koleszterinszint csökkentésére használják. Idős embereknél fontos immunstabilizáló anyag (fiatalít), fiataloknak pedig a stressz és a fáradtság ellen nyújthat segítséget.

5 ml Pure Gold:  35-37 db gomba porkapszulának felel meg. A termék nem tartalmaz alkoholt és hozzáadott cukrot!

A készítmény az  egyedi gyártástechnológia  miatt  dupla annyi gomba alapanyagot tartalmaz  a kereskedelmi forgalomban lévő termékekhez képest. A  napi adag , ami 5 ml, 2 g szárított gombát tartalmaz, ami azt jelenti, hogy termék gombafajtól függően 10 g friss gombának megfelelő hatóanyag tartalommal rendelkezik. Az egyedi gyártástechnológia során  eltávolításra kerül a kitinpáncél , és a gomba emészthetetlen részei, ami azért is nagy jelentőséggel bír, mivel az emésztőrendszerünk a kitint nem tudja lebontani, és  a hatóanyagok ezen kitinvázban vannak. Tehát sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a gombákból, hogy ezt a hatóanyag mennyiséget be tudjuk vinni, és akkor sem biztos hogy ezen hatóanyagok felszívódnának. Ez is annak a ténynek a létjogosultságát bizonyítja, hogy ez a folyékony kivonat sokkal hatékonyabb, mint a kapszulás termékek bármelyike, ugyanis a speciális homogenizáló anyag, kizárólag a gomba hatóanyagait tartalmazza, míg a kapszulákban a szárított gombatest is megtalálható őrőlt formában, így kérdéses a hatóanyagok felszívódása.

BIO alapanyagok

Készítményünk kiválóságát bizonyítja az a tény is, hogy az  alapanyagok  Tirolban, egy az osztrák állam által is elismert mikológia laboratóriumban készülnek. A Mushroom Research Center Ausztria GmbH (MRCA) laboratóriumában bio termesztésű, magas hatóanyag tartalmú gyógygomba fajok tenyésztése történik. Kutatások igazolták, hogy  a bio élelmiszerek tápanyagtartalma akár 100%-al magasabb lehet  a hagyományos gazdaságokból származókénál. A laboratórium kutatási tevékenysége során mindig azokat a gombafajokat keresi, melyek a legmagasabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek, ezáltal termékünknek is emelkedni fog a hatóanyag tartalma. Nincs hasonló készítmény a piacon!

Hatóanyagok

A készítmények a  melegvizes frakcionálásnak  köszönhetően tartalmazzák a gombákban lévő poliszacharidokat (1-3 β- glükánok), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsavat, L-triptofánt, L-arginint, lizint)  és vitaminokat, az  etanolos frakcionálásnak  köszönhetően a szerves hatóanyagokat, mint például a benzaldehidek, vagy növényi szteroidok, és  foszfolipideket. Poliszacharidok jelentősége - az immunrendszer üzemanyagai: A legtöbb tudományos jelentés közös témája, hogy a gombából előállított készítmények legfontosabb egészségügyi hatása az immunrendszer stimulálása. A poliszachridokat leggyakrabban a legyengült immunfunkciók helyreállítására, rákos megbetegedések megelőzésére és kiegészítő kezelésére, valamint meghűlés, különböző gyulladások és vírusfertőzések megelőzésére, illetve kezelésére használják. Idős embereknél fontos immunstabilizáló anyag. Foszfolipidek jelentősége: A lipidek az élőlények azon létfontosságú szerves vegyületei, melyek glicerinből és zsírsavakból álló apoláris makromolekulák. Vízben oldhatatlanok. A szervezetben fontos energiaraktározók, struktúraalkotók, de ide tartoznak a hormonok és az A, K, E, D vitaminok is. A gyógygombák, és ez által folyékony kivonataink nem hidrolizáló lipideket tartalmaznak (eikozanoidok, terpének, szteroidok, karotinoidok), ezek közül is terpéneket, szteroidokat és karotinoidokat.

Figyelmeztetés!
A javasolt napi adagot ne lépje túl! A termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyzott étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Használat előtt felrázandó!  Fogyasztása nem javasolt gyermekeknek, autoimmun betegségben szenvedőknek és terhes nőknek. A mellékhatások előfordulása nagyon ritka, poliszaharidja, a lentinan olykor allergiás bőrreakciót válthat ki. A korbácsütésre emlékeztető piros csíkok főként a végtagokon jelennek meg. A shiitake-dermatitiszt a főtt gomba is kiválthatja. Szerencsére igen ritka jelenség.
 
Shiitake gomba főbb hatóanyagok
  • Immunmoduláns poliszacharidok
  • Lentinán (GlykaNova Medimush-Lentinex ®)
  • Mannán-peptid=KS2
  • Kéntartalmú peptid=lentinoin
  • Eritadenin
  • Ergoszterol
Shiitake gomba egészségügyi hatások
  • antivirális (pl. A-típusú influenza, mumpsz, herpesz, HIV, Epstein-Barr- és hepatitis B-vírusokkal szemben),
  • baktérium- és gombaellenes,
  • immunstimuláns (elsősorban a KS-2-nek nevezett poliszacharid és lentinán, mely anyagok mobilizálják a falósejteket és más védekező mechanizmusokat),
  • tumorgátló (benzaldehid-, lentinan- és KS 2-tartalmának köszönhetően),
  • májvédő és a máj gyulladásos folyamatait enyhítő (elsősorban a micéliumkivonat),
  • vérnyomáscsökkentő, LDL-koleszterin szintet csökkentő és az érelmeszesedés folyamatát lassító (eritadeninnek köszönhetően),
  • a cukorbetegség kialakulását lassító (a lentinán serkenti az inzulintermelést), valamint általános erősítő és élénkítő hatás (ez lehet a magyarázata a feltételezett potencianövelő hatásnak)
  • ergoszterol tartalma révén csökkentheti a D-vitamin hiány okozta megbetegedéseket
Shiitake gomba hasznosanyag tartalma  A shiitake gomba fontos kálium- és cinkforrás (ez utóbbi vegyületnek az immunvédekezésben van szerepe). Szárazanyagának mintegy 14%-a aminosav (ennek 40%-a esszenciális). Szénhidráttartalma 67%, zsírtartalma 4%. Rosttartalma magas. Nukleinsav-tartalma 7% körüli (a gabonáké 1-4%, a húsoké 2,2-5,7%), a benne lévő vitaminok közül pedig a B1-, B2- és D2-vitamin elővitaminja (ergoszterin) érdemel említést.  A Shiitake gomba főbb hatóanyagai a nagy molekulasúlyú poliszacharidok. A legfontosabb tisztított poliszacharid a lentinán, ami mellett figyelmet érdemel még 1,3 –β-glükán és az emitanin is, valamint a micélium kultúrából előállított és KS2-nek nevezett mannán-peptid is. A gomba fokhagymára emlékeztető ízét a kétartalmú peptid, a lentionin tartalmazza. Terápiás szempontból az eritadenin nevű, alkaloidszerű purinszármazék, illetve fenolos vegyületek is figyelmet érdemelnek.