Mandulagomba folyékony kivonat 8x50ml

  • Gyártó:
  • Átlagos értékelés:
  • Hűségpontok: 500
Ár: 49.990 Ft
Menny.:

Termékfülek

Leírás

                                                

A Mandulagomba (Agaricus blazei murill) növelheti az immunrendszer védekezőképességét, csökkentheti a koleszterin szintet, jótékony hatással lehet a szív- és érrendszerre, javíthatja a májműködést, csökkentheti az inzulin rezisztenciát.

5 ml Pure Gold:  35-37 db gomba porkapszulának felel meg. A termék nem tartalmaz alkoholt és hozzáadott cukrot!

A készítmény az  egyedi gyártástechnológia  miatt  dupla annyi gomba alapanyagot tartalmaz  a kereskedelmi forgalomban lévő termékekhez képest. A  napi adag , ami 5 ml, 2 g szárított gombát tartalmaz, ami azt jelenti, hogy termék gombafajtól függően 10 g friss gombának megfelelő hatóanyag tartalommal rendelkezik. Az egyedi gyártástechnológia során  eltávolításra kerül a kitinpáncél , és a gomba emészthetetlen részei, ami azért is nagy jelentőséggel bír, mivel az emésztőrendszerünk a kitint nem tudja lebontani, és  a hatóanyagok ezen kitinvázban vannak. Tehát sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a gombákból, hogy ezt a hatóanyag mennyiséget be tudjuk vinni, és akkor sem biztos hogy ezen hatóanyagok felszívódnának. Ez is annak a ténynek a létjogosultságát bizonyítja, hogy ez a folyékony kivonat sokkal hatékonyabb, mint a kapszulás termékek bármelyike, ugyanis a speciális homogenizáló anyag, kizárólag a gomba hatóanyagait tartalmazza, míg a kapszulákban a szárított gombatest is megtalálható őrőlt formában, így kérdéses a hatóanyagok felszívódása.

BIO alapanyagok

Készítményünk kiválóságát bizonyítja az a tény is, hogy az  alapanyagok  Tirolban, egy az osztrák állam által is elismert mikológia laboratóriumban készülnek. A Mushroom Research Center Ausztria GmbH (MRCA) laboratóriumában bio termesztésű, magas hatóanyag tartalmú gyógygomba fajok tenyésztése történik. Kutatások igazolták, hogy  a bio élelmiszerek tápanyagtartalma akár 100%-al magasabb lehet  a hagyományos gazdaságokból származókénál. A laboratórium kutatási tevékenysége során mindig azokat a gombafajokat keresi, melyek a legmagasabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek, ezáltal termékünknek is emelkedni fog a hatóanyag tartalma. Nincs hasonló készítmény a piacon!

Hatóanyagok

A készítmények a  melegvizes frakcionálásnak  köszönhetően tartalmazzák a gombákban lévő poliszacharidokat (1-3 β- glükánok), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsavat, L-triptofánt, L-arginint, lizint)  és vitaminokat, az  etanolos frakcionálásnak  köszönhetően a szerves hatóanyagokat, mint például a benzaldehidek, vagy növényi szteroidok, és  foszfolipideket. Poliszacharidok jelentősége - az immunrendszer üzemanyagai: A legtöbb tudományos jelentés közös témája, hogy a gombából előállított készítmények legfontosabb egészségügyi hatása az immunrendszer stimulálása. A poliszachridokat leggyakrabban a legyengült immunfunkciók helyreállítására, rákos megbetegedések megelőzésére és kiegészítő kezelésére, valamint meghűlés, különböző gyulladások és vírusfertőzések megelőzésére, illetve kezelésére használják. Idős embereknél fontos immunstabilizáló anyag. Foszfolipidek jelentősége: A lipidek az élőlények azon létfontosságú szerves vegyületei, melyek glicerinből és zsírsavakból álló apoláris makromolekulák. Vízben oldhatatlanok. A szervezetben fontos energiaraktározók, struktúraalkotók, de ide tartoznak a hormonok és az A, K, E, D vitaminok is. A gyógygombák, és ez által folyékony kivonataink nem hidrolizáló lipideket tartalmaznak (eikozanoidok, terpének, szteroidok, karotinoidok), ezek közül is terpéneket, szteroidokat és karotinoidokat.

Figyelmeztetés!
A javasolt napi adagot ne lépje túl! A termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyzott étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Használat előtt felrázandó! Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott.

Mandulagomba főbb hatóanyagok

  • Immunmoduláns poliszacharidok
  • Linolsav
  • Sztearinsav
  • Olajsav
  • Ergoszterol
A Mandulagomba egészségügyi hatásai
  • növelheti az immunrendszer védekezőképességét
  • csökkentheti a koleszterin szintet és vércukorszintet
  • jótékony hatással lehet a szív-és érrendszerre
  • javíthatja a májműködést
  • csökkentheti az inzulinrezisztenciát
  • rákos megbetegedések: poliszacharid kivonatával végzett klinikai vizsgálatok jelentős javulást mutattak tüdőrák, méhnyakrák, petefészekrák és méhnyálkahártyarák esetében, valamint közvetlenül gátolhatják a prosztatarákos sejtek burjánzását és az áttétek kialakulását
  • csökkentheti a kemo- és sugárterápia mellékhatásait
  • enyhítheti az autoimmun eredetű reumás gyulladásokat és az azzal járó fájdalmakat
  • erős immunrendszer moduláló, ezáltal gátolhatja a hisztamin felszabadulását, vagyis az allergiás reakció kialakulását
  • ergoszterol tartalma révén csökkentheti a D-vitamin hiány okozta megbetegedéseket
A Mandulagomba hasznosanyag tartalma
 
Az Agaricus blazei beltartalmi értékeit több kutató is vizsgálta. Szakirodalmi adatok alapján 100 g gomba nyers fehérje tartalma 35,19 g, szénhidrát tartalma 47,7 g, élelmi rost tartalma 21 g, és 3,39 g zsírt tartalmaz. (Stamets 2000a). Szintén szakirodalmi adatok szerint tartalmaz nagy mennyisségben D2 vitamint (van Griensven, 2008) és poliszacharid típusú vegyületeket (béta 1,3 és 1,6 glükán) (Huang, 1997; Mizuno, 1995; Stamets, 2000b). Az Agaricus blazei Murrilt (ABM) már 1893-ban azonosították, de a Brazíliában őshonos gomba gyógyhatására csak 1965-ben figyeltek fel a japán tudósok. A fő hatóanyagának számító poliszacharidokról kiderült, hogy az immunrendszer aktiválásán  keresztül rákellenes  hatást fejtenek ki. Javítják a rákbetegségben szenvedők életminőségét, erősítik az immunrendszerüket és csökkentik a kemoterápiájuk mellékhatásait. Az Agaricus blazei Murill egyéb, gyógyászatilag jelentős hatóanyagot is tartalmaz: linolsav, olajsav, sztearin sav és az ergoszterol.