Maitake folyékony kivonat 4x50ml
Termékfülek
Leírás
Vizsgálatok szerint a Maitake gomba szabályozhatja a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet. Zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is. A maitake gyógygomba legfontosabb funkciója azonban az immunrendszer erősítése, és az anti-tumor tulajdonsága. Poliszacharidnként a béta glükán aktiválhatja a fehérvérsejteket, a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, melyek a betegségek és rákos daganatok kialakulásáért felelősek.
5 ml Pure Gold: 35-37 db gomba porkapszulának felel meg. A termék nem tartalmaz alkoholt és hozzáadott cukrot!
A készítmény az egyedi gyártástechnológia miatt dupla annyi gomba alapanyagot tartalmaz a kereskedelmi forgalomban lévő termékekhez képest. A napi adag , ami 5 ml, 2 g szárított gombát tartalmaz, ami azt jelenti, hogy termék gombafajtól függően 10 g friss gombának megfelelő hatóanyag tartalommal rendelkezik. Az egyedi gyártástechnológia során eltávolításra kerül a kitinpáncél , és a gomba emészthetetlen részei, ami azért is nagy jelentőséggel bír, mivel az emésztőrendszerünk a kitint nem tudja lebontani, és a hatóanyagok ezen kitinvázban vannak. Tehát sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a gombákból, hogy ezt a hatóanyag mennyiséget be tudjuk vinni, és akkor sem biztos hogy ezen hatóanyagok felszívódnának. Ez is annak a ténynek a létjogosultságát bizonyítja, hogy ez a folyékony kivonat sokkal hatékonyabb, mint a kapszulás termékek bármelyike, ugyanis a speciális homogenizáló anyag, kizárólag a gomba hatóanyagait tartalmazza, míg a kapszulákban a szárított gombatest is megtalálható őrőlt formában, így kérdéses a hatóanyagok felszívódása.
BIO alapanyagok
Készítményünk kiválóságát bizonyítja az a tény is, hogy az alapanyagok Tirolban, egy az osztrák állam által is elismert mikológia laboratóriumban készülnek. A Mushroom Research Center Ausztria GmbH (MRCA) laboratóriumában bio termesztésű, magas hatóanyag tartalmú gyógygomba fajok tenyésztése történik. Kutatások igazolták, hogy a bio élelmiszerek tápanyagtartalma akár 100%-al magasabb lehet a hagyományos gazdaságokból származókénál. A laboratórium kutatási tevékenysége során mindig azokat a gombafajokat keresi, melyek a legmagasabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek, ezáltal termékünknek is emelkedni fog a hatóanyag tartalma. Nincs hasonló készítmény a piacon!
Hatóanyagok
A készítmények a melegvizes frakcionálásnak köszönhetően tartalmazzák a gombákban lévő poliszacharidokat (1-3 β- glükánok), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsavat, L-triptofánt, L-arginint, lizint) és vitaminokat, az etanolos frakcionálásnak köszönhetően a szerves hatóanyagokat, mint például a benzaldehidek, vagy növényi szteroidok, és foszfolipideket. Poliszacharidok jelentősége - az immunrendszer üzemanyagai: A legtöbb tudományos jelentés közös témája, hogy a gombából előállított készítmények legfontosabb egészségügyi hatása az immunrendszer stimulálása. A poliszachridokat leggyakrabban a legyengült immunfunkciók helyreállítására, rákos megbetegedések megelőzésére és kiegészítő kezelésére, valamint meghűlés, különböző gyulladások és vírusfertőzések megelőzésére, illetve kezelésére használják. Idős embereknél fontos immunstabilizáló anyag. Foszfolipidek jelentősége: A lipidek az élőlények azon létfontosságú szerves vegyületei, melyek glicerinből és zsírsavakból álló apoláris makromolekulák. Vízben oldhatatlanok. A szervezetben fontos energiaraktározók, struktúraalkotók, de ide tartoznak a hormonok és az A, K, E, D vitaminok is. A gyógygombák, és ez által folyékony kivonataink nem hidrolizáló lipideket tartalmaznak (eikozanoidok, terpének, szteroidok, karotinoidok), ezek közül is terpéneket, szteroidokat és karotinoidokat.
- Immunmoduláns poliszacharidok: béta 1,6 és béta 1,3 glükán
- X és ES frakció
- Ásványi anyagok: kálium, kálcium, magnézium
- Vitaminok: B2, B3, D-vitamin
- szabályozhatja a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet, zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is
- legfontosabb funkciója az immunrendszer erősítése, és az anti-tumor tulajdonsága: poliszacharidként a béta glükán aktiválhatja a fehérvérsejteket, a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, melyek a betegségek és rákos daganatok kialakulásáért felelősek.
- a maitake gyógygomba D frakciójának ráksejtekre gyakorolt pusztító hatását Japán kutatók bizonyították 1995-ben egérkísérletekben (Kobe Pharmaceutical University), az eredmények az alábbi tumor csökkentést mutatták: mellrák, tüdőrák, májrák, prosztatarák (73,3-45,5% csökkenés), leukémia (25% csökkenés), gyomorrák (33,3% csökkenés), csontrák (0-16% csökkenés), valamint a kiváló eredmények további 4-13%-kal javultak, amikor hagyományos kemoterápiával kombinálták a kezelést úgy, hogy közben csökkentek a kemoterápia okozta mellékhatások
- ergothioneine tartalma révén megvédheti a sejteket az oxidatív károsodástól

Vélemények