Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Értem
Termékek Menü
Ön itt jár: >> >>

szakértőink

2016. 02. 08. 10:48:52

Az egyetem elvégzése után párhuzamosan dolgozott a Schering-Plough (ma MSD) amerikai gyógyszergyár magyarországi képviseleténél, mint tudományos munkatárs. Fő szakterülete, a Hepatitis C gyógyszeres terápiája, valamint a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Közegészségügyi és Járványtani Intézetében tudományos munkásságot folytatott a vírushepatitiszek immunprofilaxisa területén.

 

2015. 09. 23. 17:10:13

A Budapesti Orvostudományi Egyetemen 1960-ban szerzett általános orvosi oklevelet. 1960 és 1962 között az egyetem kórélettani intézetében dolgozott, majd az Országos Sportegészségügyi Intézetbe került, ahol jelenleg helyettes főigazgató főorvos, valamint tudományos igazgató és a tudományos kutatóosztály vezetője. Kandidátusi disszertációját 1974-ben védte meg, s 2001-ben az Akadémia doktora lett. Alelnöke a Magyar Sporttudományi Társaságnak, tagja az Akadémia I. Doktori Bizottságának és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Regionális Bizottságának, a Magyar Sportorvos Társaságnak, a Magyar Élettani Társaságnak, a Magyar Rehabilitációs Társaságnak, a Magyar Táplálkozástudományi Társaságnak és a Nemzetközi Zsiradéktudományi Társaságnak. Szakmai munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el.

2015. 03. 10. 12:56:34
2015. 03. 10. 12:49:24

Békés megyében, Orosházán született 1975-ben.
Tanulmányait Nagyszénáson kezdi, hiszen a családi fészek is itt van. Általános iskolai tanulmányai után Debrecenben, az Erdey-Grúz Tibor Vegyipari Szakközépiskolában tanul. 1993-ban az érettségi-képesítő vizsga után dolgozni kezd és több munkakörben is kipróbálja magát.

1997-ben sikeresen felvételizik a Tan Kapuja Buddhista Főiskolára, ahol a buddhista tanítások mellett főleg kínai nyelvet, valamint vallástörténetet és filozófiatörténetet tanul.
Főiskolai tanulmányai mellett elvégzi az ELTE Belső-Ázsia Tanszékén a Koreai Országismereti Programja kurzusainak többségét.

2003 nyarán megnősül, feleségül veszi szerelmét, Rékát. 2005 márciusában születik meg kisfiúk, Matyi.
Diplomát szerez, mint buddhista tanító 2004-ben és buddhista hittudós és tanító 2010-ben.
Jelenleg Székesfehérváron él családjával.

Kimeríthetetlen energiáját mi sem bizonyítja jobban, hogy naponta hódol kedvenc sportjának a kerékpározásnak, amit ő aktív pihenésnek tekint. A környezetvédelmi teendői mellett, kevés szabadidejét családjával tölti.

És az energia még mindig nem fogy el Fődi Attilából, hiszen felsorolni is külön listában kell a publikációit. Különböző témákban jelennek meg tudományos és ismeretterjesztő írásai, kiadványai. Nevéhez köthetők még fordítások, bibliográfiák, on-line publikációk, stb.


Természetesen pontot csak a mondat végére tehetek és nem az írásai vagy munkái végére, hiszen már elkészült legújabb könyvének kéziratával, mely a Kárpát-medence gyógyhatású gombáit mutatja be, de gondolatai máris egy újabb feladaton járnak.

Fődi Attila publikációs listája a teljesség igénye nélkül : 
 

Gombák az Egészség Szolgálatában 1.
Gombák az Egészség Szolgálatában 2.
Gombák az Egészség Szolgálatában 3.
Gombák az Egészség Szolgálatában 4.
Gombák az Egészség Szolgálatában 5.
Gombák az Egészség Szolgálatában 6.
Gombák az Egészség Szolgálatában 7.