Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Értem
Termékek Menü

Peter's Exclusive Ethiopia Sidamo - szemes kávé 2 x 500g + ajándék kávéscsésze

Peter's Exclusive Ethiopia Sidamo - szemes kávé 2 x 500g + ajándék kávéscsésze Kattintson a nagyításhoz!
Ár:
11.500 Ft
9.000 Ft
Megtakarítás: 2.500 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Hűségpontok: 90

100% Arabica pörkölt szemes kávé.  Prémium minőségű afrikai arabica válogatás. Hosszan tartó selymes, telt ízhatás jellemzi. A sötét pörkölés ellenére megmarad a kávéban a tipikusan afrikai kávékkal járó citrusos, gyümölcsös utóíz. Tejjel vagy tej nélkül is fogyasztható.

Ajándék kávéscsészével!

Menny.:

Leírás

1 csésze Peter's Exclusive - Ethiopia Sidamo kávé elkészítéséhez általában 8 gramm őrleményt javaslunk felhasználni, de a 100% arabica kávéfajták igazán 10 grammból elkészítve élvezhetők.
Olaszorszábgan az emberek ritkán isznak egyedül kávét, szeretnek inkább kettesben kávézni. Ezért az olasz kávéházakban található, nagy nyomással működő espresso fajtájú kávégépek két kifolyós karral rendelkeznek, melyből egyszerre 2 csésze kávé elkészítésére van lehetőség. Érdekesség, hogy 100% arabica kávék esetén 2 csészéhez mindig 18 gramm kávéőrleményt használnak.

A mondák szerint Etiopia a kávé őshazája, a "fekete arany" innen hódította meg a világot. Az Afrika keleti csücskében fekvő Etiopiában 15 millió ember közvetlenül vagy közvetve a kávétermelésből él. Etiópiának nincs olajjövedelme, nincs autógyára és senkinek sem volt még olyan ötlete a világon, hogy pénzügyi befektetéseit oda vigye. De Etiópiának van kávéja, sőt  Etiópiának nagyon jó kávéja van! Etiópia az egyetlen ország a világon, ahol a kávécserje vadon is növekszik. At etióp kávé egy világszerte nagyon közkedvelt és elterjedt kávéfajta, tartományonként különböző ízzel: Limu, Yergasheffe, Sidamo kávéit kifejezetten magas színvonalú aroma, alacsony koffeintartalom és finom ízek jellemzik.

Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után, alkalmanként gondosan visszazárva, minőségét 2 hónapig őrzi meg.

 

A kávéról általában

A kávé szót a világ minden táján, minden nép hasonlóan ejti: kávé, caffe, kava, coffee, Kaffee, cafe, kafe, stb. A kávé Afrikában, ezen belül Etiopiában őshonos. A kávé ital fogyasztásának terjedésében nagy szerepet játszott a terjeszkedő török birodalom, továbbá a velencei kereskedők, akiknek köszönhető a kávézás európai elterjesztése. A holland kalózok ténykedése során került egy élő kávécserje a hollandok birtokába, akik aztán saját gyarmataikon kezdték terjeszteni a növényt. A kávé terjesztése a városiasodással egyidejűleg indult és igen nagy hatással volt ebben a kávéházaknak. Az első kávéházat 1554-ben nyitották Konstantinápolyban. Magyarországon az első kávéházat 1714-ben nyílt meg.A kávé egy örökzöld cserje, cseresznyeszerű a termése. A kávécserjén egyszerre vannak bimbók, virágok, éretlen és érett termések.

A kávét lehet szüretelni kézzel és géppel egyaránt.

A kávé feldolgozása történhet száraz és nedves technológiával.

A zöld kávéból oldószerrel, még a pörkölés előtt kivonható a koffein.

 

A kávé egészségügyi hatásai

  • Serkentő hatású

  • Stimulálja a központi idegrendszert

  • Fokozza a szív és veseműködést

  • Testmozgás előtt fogyasztva segít felszabadítani a szervezetben elraktározott zsírt

  • Csökkenti a depressziót

  • Segít a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának megelőzésében

Felelőtlen fogyasztása ugyanakkor növeli a stresszt, a szívkárosodás és a csontritkulás veszélyét.

 

A kávé fogyasztásának szabályai

Ez 7 gramm őrleményből készült eszpresszó krémkávéban kb. 0,1 g koffein található, aminek hatása 1-5 óra. Napi 2-3 adag egészségesnek mondható.

A kávé feladata, hogy az ébrenlét, (a munka és a szabadidő) pillanatait tegye még intenzívebbé!

  • Ne igyunk kávét lefekvés előtt!

  • Ne igyunk napi 2-3 adagnál többet!

  • Ne igyunk kávét éhgyomorra!

  • Vigyünk rendszert kávéfogyasztásunkba!

  • Étkezésünk során kávét csak az étkezés végén fogyasszunk!

 

A kávé fajtái

Arabica:                                                                           Robusta:

Alacsony terméshozam, magasabb világpiaci ár            Nagy terméshozam, alacsonyabb világpiaci ár

Zöldes, hosszúkás kávészemek                                      Sárgás, kerek kávészemek

Alacsony koffeintartalom                                                 Magas koffeintartalom

Aromában gazdag ízvilág                                                Markáns ízvilág

 

A kávé minőségét befolyásoló tényezők

   20% alapanyag (a kávébab minősége és a pörkölése)

   40% kávéfőző (hőmérséklet, nyomás, vízminőség, őrlőbeállítások)

   40% ember (kávé tárolása, adagolása, tömörítése, főzési idő)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő