Fődi Attila: Gyógyhatású gombák
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Hűségpontok: | 55 |
Tudta-e, hogy a Júdásfülgomba véralvadásgátló hatású, és a kínaiak már több mint 2000 éve használják a gyógyászatban, nálunk viszont csak 2011 óta árusíthatók a friss termőtestei? Vagy azt, hogy az Ízletes vargánya nem csak egy kiváló étkezési gomba, de többek között gyulladáscsökkentő hatása is van? És, hogy a Gyűrűs tuskógomba értágító hatása révén javítja a vérkeringést? Most ilyen és ehhez hasonló érdekességeket tudhatsz meg Fődi Attila: Gyógyhatású gombák című könyvéből. |
Vélemények
Leírás
Régen várt kiadványt tarthat kezében a magyar olvasóközönség. Fődi Attila munkájának második, alaposan kibővített kiadása szakmai igényességével és sokoldalúságával kimagaslik a hasonló témájú könyvek mezőnyéből.
Garancia erre a szerző felsőfokú gombaismerői végzettsége és sokéves gomba-szakellenőri tapasztalata. A magyar mellett a brit tudományos közösség ismert és elismert tagja. A könyve megírásakor segítségére volt a nemzetközi szakirodalom átfogó ismerete, különösen a kelet-ázsiai medicina kínai nyelven történt tanulmányozása.
Kiadványunk egyaránt szól a szakembereknek és a téma iránt érdeklődő nagyközönségnek. Tartalmazza a Magyarországon a szabad természetben vagy az üzletekben megtalálható negyven gombafaj részletes leírását, beleértve azok hatóanyagait és felhasználási területeit – mindezt szigorúan tudományos bizonyítékokra alapozva. Jól egészíti ki mindezt a hatóanyagok általános ismertetése, a szakkifejezések magyarázata és a gombanevek jegyzéke. Végezetül – mivel egy kultúra megismeréséhez köztudottan a konyháján keresztül vezet a legrövidebb út – személyesen kipróbált, főként a kínai gasztronómiából kölcsönzött ételreceptek adnak ízletes példákat a széleskörű felhasználási lehetőségekre.
A könyvet a kifejező fotóanyag, Zsoldos Márton festőművész gombaábrázolásai és a szemet gyönyörködtető ételfotók teszik teljessé.
Leírás
Régen várt kiadványt tarthat kezében a magyar olvasóközönség. Fődi Attila munkájának második, alaposan kibővített kiadása szakmai igényességével és sokoldalúságával kimagaslik a hasonló témájú könyvek mezőnyéből.
Garancia erre a szerző felsőfokú gombaismerői végzettsége és sokéves gomba-szakellenőri tapasztalata. A magyar mellett a brit tudományos közösség ismert és elismert tagja. A könyve megírásakor segítségére volt a nemzetközi szakirodalom átfogó ismerete, különösen a kelet-ázsiai medicina kínai nyelven történt tanulmányozása.
Kiadványunk egyaránt szól a szakembereknek és a téma iránt érdeklődő nagyközönségnek. Tartalmazza a Magyarországon a szabad természetben vagy az üzletekben megtalálható negyven gombafaj részletes leírását, beleértve azok hatóanyagait és felhasználási területeit – mindezt szigorúan tudományos bizonyítékokra alapozva. Jól egészíti ki mindezt a hatóanyagok általános ismertetése, a szakkifejezések magyarázata és a gombanevek jegyzéke. Végezetül – mivel egy kultúra megismeréséhez köztudottan a konyháján keresztül vezet a legrövidebb út – személyesen kipróbált, főként a kínai gasztronómiából kölcsönzött ételreceptek adnak ízletes példákat a széleskörű felhasználási lehetőségekre.
A könyvet a kifejező fotóanyag, Zsoldos Márton festőművész gombaábrázolásai és a szemet gyönyörködtető ételfotók teszik teljessé.