Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Értem
   

Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus)

A Gyapjas tintagomba Európa-szerte elterjedt faj, karcsú, 10–20 cm magas, gyűrűszerű gallért visel. Fiatalon üreges tönkjén tojás formájú, fehér színű kalapot hordoz, ami okker-barnás elálló pikkelyektől „gyapjas”. Nevét onnan kapta, hogy a termőtest öregedésével a gombakalap sejtjeiben önfeloldódási folyamat játszódik le, és a beérett spóráktól feketére színezett, tintaszerű nedű keletkezik. Áprilistól novemberig füves helyeken, kertekben, vízpartokon, feltöltött területeken, bolygatott csupasz talajon, állattartó helyek környékén, fás erdőben fordul elő, de az alföldeken és a magasabb hegyeken egyaránt megtalálható.

A szakirodalom, a gombakedvelők és számos meggyőződés alapján is kimondható, hogy fiatalon igen jóízű, még a legkiválóbb csemegegombákkal is felveszi a versenyt. Ám ezt a népszerű, igen csak laktató gombafajt sokan nem csak zamatos ízéért fogyasztják, hanem gyógyító hatásai miatt is. Pontosan húszféle aminosavat tartalmaz (melyből kilenc esszenciális aminosav),  és három féle vitamint: C-vitamin, B1-vitamin és B2-vitamint. Mindezek mellett rostban és gyógyhatású szénhidrátokban gazdag növény: a nátrium, a vas, a mangán, a cink és a réz természetes forrása. A távol-keleti gyógyászatban gyakorta alkalmazzák aranyérre illetve emésztésjavítóként is. Immunerősítő tulajdonságú, de segítséget nyújt az optimális koleszterin-szint elérésében és megtartásában. A termőtestében lévő értékes szénhidrátok és triterpének bizonyítottan tumorcsökkentő hatásúak, ezért nagy befolyással bírnak az egészségi állapot javításában, valamint a rák megelőzésében. Kutatások alapján a legjobb eredményeket a vércukorszint csökkentésében mutatja. A gomba rendszeres fogyasztásával: javulhat a glükóz-felhasználás, fokozódhat a természetes inzulintermelés, csökkenhet a cukorbetegség szövődményeinek a kialakulási-esélye.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
Valutaváltó

5 ml = 1000 mg min. 95%-ban felszívódó Liposzómás C-vitamin + Magnézium + Cink + Szelén. 50.000 mg liposzómás C-vitamin egyetlen üvegben! 

A liposzómás formula biztosítja a C-vitamin tökéletes felszívódását és hasznosulását. A liposzómás C-vitamin - az emésztőrendszer kikerülésével - kb. 20 percen belül a sejt belsejébe jut, maradéktalanul át tud jutni a sejt membránon.

Raktáron
6.990 Ft