Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében. Értem
   

Bálint Cseppek - Hidegen Sajtolt Mákolaj

Bálint Cseppek - Hidegen Sajtolt Mákolaj Kattintson a nagyításhoz!
További képek
Ár:
1.820 Ft
Hűségpontok: 73
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Fontos Önnek a csontjai állapota? Késleltetné az öregedést? Egy stresszes nap után nehezen tud elaludni? A mák nem csak egy sütemény hozzávalója!
Menny.:
Leírás

Fogyasztási javaslat:

Naponta 2 ml (1 mokkáskanál)
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

A mákot már Hippokratész és Dioszkoridész is említi, ugyanis a régi görögök és rómaiak magvait vízzel keverve itták ismerve fájdalomcsillapító, nyugtató tulajdonságait, és bódító hatását. Az indiai ájurvédikus orvoslás magvait afrodiziákumként és tonizálószerként használja, a máktokot pedig köhögéscsillapító, hűsítő-, ingerlő-, delíriumot előidéző szerként említi. Mindemellett termését vérszegénység, hasmenés, láz ellen ajánlják, amellett hogy nyugtató és bódító hatású. Megtalálható hatóanyagai között a fájdalomcsillapító morfin, a köhögéscsillapító kodein, a görcsoldó papaverin, és még számos, hasonló hatású anyag. Az éretlen mákgubók tejnedve, az ópium ősidők óta ismert fájdalomcsillapító. Fontos gyógyszeripari alapanyag. Értékes alkaloidokat, például morfint és kodeint vonnak ki belőle.

Összetételét tekintve aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, B6-, és E-vitaminban gazdag. Zsírsavakból tartalmaz 11% palmitinsavat, 2% sztearinsavat, 11% olajsavat, 72% linolsavat. Ásványi anyagokból: 800mg foszfort, 968mg kalciumot, 1105mg káliumot, 506mg magnéziumot, 16,5mg nátriumot, 15mg vasat. Vitaminokból: 4,9 mikro gramm B1 vitamint (tiamin), 0,08mg B5 vitamint (pantoténsav), 0,46mg B6 vitamint (piridoxin), 24 mikro gramm B7 vitamint (H biotin). Az emberi szervezet számára 9 aminosav esszenciális, a kerti mákban mind a 9 megtalálható. Esszenciális aminosavaknak nevezzük azokat az aminosavakat, amelyeket az emberi vagy állati szervezet nem vagy elégtelen mennyiségben képes előállítani.

A mákszemek az egyik leggazdagabb kalciumforrás. A mákban majdnem nyolcszoros kalciumtartalom található, mint a tejben. A csontépítés szempontjából fontos a magnézium és a foszfor jelenléte. A szakirodalmi adatok javaslata alapján 100gramm mák kalciumtartalmának (968mg) legalább fele mennyiségű magnézium szükségeltetik. A mákban 506mg magnézium található, tehát a legoptimálisabb arányban. A foszfor jelenléte szintén nélkülözhetetlen a csontépítésben. Az ásványi anyagok közül a foszfor 800 mg mennyiségben van jelen 100g mákszemben. Mindezekből következik, hogy az egyik leghatékonyabb ellenszere lehet a csontritkulásnak a mák gyakori bevitele a szervezetbe. Még az elaggott csontrendszert is képes lehet újjáépíteni, mindehhez azonban tartós (1-1,5 év) használat szükségeltetik. A mákot mellékhatásmentesen lehet alkalmazni, akár megelőzés, akár csontépítés céljából.Nagy segítség lehet a számunkra, mondhatjuk, hogy első számú természetes segítőnk lehet, ugyanis megállíthatja a csontszövetek leépülési folyamatát, és előfordulhat, hogy elkezdi újraépíteni azt.

Kedvezően hathat a szív és keringési betegségekre is. Lassíthatja az öregedési folyamatokat, elősegítheti a magas vérnyomás csökkentését. Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető lehet vele a trombózis és embólia kialakulása, valamint normalizálhatja a vér koleszterinszintjét, csökkentheti az erekben felhalmozódott lerakódást, ezáltal csökkenhet a magas vérnyomás és fokozhatja a szervezet védekező mechanizmusát. A mák olajának rendszeres használatával csökkenthető a vér összes lipidszintje és szabályozhatja az úgynevezett „rossz” LDL koleszterinszintet is. Emellett jótékonyan hathat a sebek gyógyulására, növelheti a szellemi teljesítőképességet és lehet még idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatása is.

Jól hathat még a bél és emésztőrendszerre a mák, mint étel fogyasztása, ugyanis kitakaríthatja az egész béltraktust, magához kötheti a bélrendszerben lerakódott salakanyagokat, ezért mákos ételek fogyasztásakor különösen fontos a fokozottabb folyadékbevitel.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Valutaváltó

5 ml = 1000 mg min. 95%-ban felszívódó Liposzómás C-vitamin + Magnézium + Cink + Szelén. 50.000 mg liposzómás C-vitamin egyetlen üvegben! 

A liposzómás formula biztosítja a C-vitamin tökéletes felszívódását és hasznosulását. A liposzómás C-vitamin - az emésztőrendszer kikerülésével - kb. 20 percen belül a sejt belsejébe jut, maradéktalanul át tud jutni a sejt membránon.

Raktáron
6.990 Ft